Fossiele zeepokken

1,50

Excl. BTW: 1,50

Beschikbaarheid:
2
Model:
Balanus

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Balanus sp, / Da Costa, 1778
Vindplaats : Kallo, Antwerpen, België
Ouderdom : Neogeen 23.03 tot 0.0115 MA

Lengte : 2 cm
Breedte : 2 cm
Hoogte : 2.8 cm
* Deze fragmentjes van Balanus Sp, worden geleverd in een micromountje hiervan zijn dan ook
de maten weergegeven.
Fossiele zeepokken
De zeepokken vormen anders dan men wel eens denkt een familie van kreeftachtigen die wereldwijd in alle zeeën voorkomen. Het geslacht balanus is misschien wel het bekendste geslacht en daartoe horen deze fragmentjes ook. Het zijn geen volledige zeepokken maar stukjes van de buiten en binnenkant.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossielen kreeftachtigen

De kreeftachtigen zijn een diergroep die nog vol op in de wateren op onze planeet voorkomen. Ze komen voor in fossielen lagen van af het cambium. Maar fossielen kreeftachtigen blijven erg zeldzaam. Slechts op een aantal plekken worden ze zo nu en dan terug gevonden.

Trilobieten en andere arthropoden

De Trilobieten zijn een groep die behoort tot de arthropoden. De trilobieten een groep die zeer geliefd is onder de fossielen verzamelaars. Ze kwamen voor van af het cambrium 521 MA tot en met het trias 250 miljoen jaar geleden. Dat wil dus zeggen dat ze zijn uitgestorven toen de eerste dinosauriërs op de aarde liepen. Door deze ouderdom zijn fossielen zeer schaars, de reden dat de verkoopprijzen enorm hoog zijn. Wat voor arthropoden eigenlijk in het algemeen geldt. Daarom levert Ibe’s naturalhistory het mooiste en meest betaalbare aanbod aan fossielen trilobieten en andere arthropoden.

Fossielen verzamelen? Wat is een fossiel?

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het zijn dus alle sporen, afdrukken of resten van een organisme die versteend worden teruggevonden.  Het woord fossiel komt uit het latijn en betekend voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over de hele wereld terug gevonden in een hele serie van gesteenten. De sedimentaire gesteenten echter bieden vaak de beste mogelijkheden voor het preserveren van het fossiele organismen. Maar hoewel er wel eens anders gesuggereerd kunnen er ook in andere gesteente fossielen worden terug gevonden. Fossielen kunnen zoals eerder aangegeven in verschillende vormen worden aangetroffen. Zo heb je de eigenlijke restanten “ het fossielen organisme zelf “ het negatief van het oorspronkelijke fossiel “ de afdruk van het fossielen organisme “  en als laatste kennen we ichnofossielen “  Sporen die door een eens levend organisme zijn achtergelaten in het gesteenten “. 

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder