geslepen Willo Iris Thunderegg

8,00

Excl. BTW: 8,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Geslepen Wilo Iris

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Willo Iris Thunderegg / Var. Agaat
Vindplaats : Willo Iris, Centraal Oregon, USA
Hardheid : 7
Chemische Formule : SiO2
* Bij bestelling ontvangt u bijde helften van deze thunderegg.

Lengte :5.3 cm
Breedte :4.2 cm
Hoogte : 4.3 cm
* De afmetingen van de thunderegg zijn gemeten met bijde helften op elkaar.
Willo iris Thunderegg
Dit is een van de prachtige willo iris thundereggs uit Oregon, USA. In tegenstelling tot de meeste andere thundereggs is deze alvast kant en klaar zodat u er zelf niets meer aan hoeft te doen. Met andere woorden deze prachtige thunderegg kan meteen de vitrine in. Thundereggs zijn agaten waar nog een randje matrix omheen zit.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Agaten

Agaten verzamelen is een liefhebberij voor velen, welke verzamelaar heeft er nu bijvoorbeeld geen Braziliaanse agaat liggen? Als je je langer met agaten bezig gaat houden zal je merken dat de diversiteit veel groter is dan dat. Over heel de wereld worden agaten aangetroffen in stollingsgesteente die van diep uit de magmakamers omhoog zijn gekomen als vloeibare magma. In sommige gevallen ontstaan er dan agaten veel al in gesteente van rhyoliet en enkele andere gesteente. Er is dus enorm veel variatie mogelijk, niet alleen in kleur maar ook in patronen en vormen soms zitten er zelfs geodes in gevuld met kwarts. Naast de “gewone” agaten is er nog een type agaat, namelijk de Thundereggs. Dit zijn agaten die nog een randje matrix om het gesteente hebben zitten. Ibe’s naturalhistory levert natuurlijk ook het mooiste aanbod aan agaten dus kijk snel verder.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Ibe’s naturalhistory levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder