Groene Onyx

1,25

Excl. BTW: 1,25

Beschikbaarheid:
18
Model:
Groene Onyx

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Groene Onyx

Vindplaats : Pakistan

Hardheid : 7

Chemische formule : SiO2

 

Lengte : 2.1 tot 3.5 cm

Breedte : 1.4 tot 2.5 cm

Hoogte : 1 tot 2.4 cm

Groene Onyx

Onyx is de naam voor een chalcedoonvariant waarbij de kleuren als lagen elkaar verweven. Het mineraal onyx toont veel gelijkenis met agaat, maar het mineraal agaat heeft altijd zichtbare niet verweven banden. Er zijn verschillende varianten van het mineraal onyx onder andere zwarte onyx, en groene onyx. Het is een populaire siersteen maar ze worden enkel cabochon geslepen omdat ze niet transparant maar opaak zijn. Ook deze stukjes zijn erg geschikt voor het verwerken tot cabochon.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Ibe’s naturalhistory levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Ruwe Edelstenen

Wij leveren alles voor de slijper. Met een groots aanbod in ruwe edelstenen van de simpelere Carneool tot toermalijn en smaragd. Wilt u gaan slijpen en zoekt u stenen check eerst www.ibenaturalhistory.nl Voor het mooiste aanbod aan ruw materiaal.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder