Jaspis met kwartsaders

12,50

Excl. BTW: 12,50

Beschikbaarheid:
1
Model:
Jaspis met kwartsaders

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Jaspis met kwarts
Vindplaats : Schaijk, Nederland
* dit is natuurlijk een zwerfsteen afkomstig uit de Maas.
Hardheid : 7
Chemische formule : SiO2

Lengte : 10 cm
Breedte : 8.5 cm
Hoogte : 7.5 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Jaspis met kwarts aders
Dit is een prachtig stuk jaspis met kwartsaders en kwartskristalletjes. Het is gevonden als zwerfsteen in Schaijk, Noord-Brabant en het is waarschijnlijk afkomstig van de Maas die het op zijn beurt weer van elders heeft aangevoerd.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen algemeen

In deze categorie vind u al onze bekende mineralen, kwarts, chalcedoon, amethist, biotiet, calciet, pyriet, chalcopyriet, hematiet, magnetiet, bariet en ga zo nog maar even door. Het zijn zoals gebruikelijk op deze website altijd leuke stukjes voor een eerlijke prijs. Dus bent u op zoek naar leuke mineralen dan kunt u het beste even hier rondkijken. Zoekt u naar iets exclusiefs? Dan zou ik het aan raden om even naar mineralen exclusief door te bladeren via deze LINK.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder