Marcasiet

1,25

Excl. BTW: 1,25

Beschikbaarheid:
20
Model:
Marcasiet

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen nummer : Mineralen Webshop 0003
Soort : Markasiet
Vindplaats : Wissant, Frankrijk
Hardheid : 6 tot 6.5
Chemische Formule : FeS2

Let Op!!! De afmetingen zijn van de doosjes waarin de stenen geleverd worden en niet van de stenen zelf!
Lengte : 2.8 cm
Breedte : 2.8 cm
Hoogte : 2 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Markasiet
Markasiet is de Orthonombische pseudomorf (zelfde mineraal ander kristalstelsel) van het mineraal pyriet de chemische formule is dan ook gelijk namelijk FeS2. Het grootste verschil tussen marcasiet en pyriet is dat markasiet niet per se stabiel hoeft te zijn het mineraal kan dus wegrotten. Dit is niet altijd te voorkomen maar het beste is wel om dit mineraal in een apart luchtdicht doosje te bewaren. De naam komt uit het Arabisch van het woord Makraschit dat sloeg op alle mineralen die wat weg hadden van dit mineraal. Net als pyriet is markasiet een ertsmineraal, Wil je meer weten over ertsmineralen? Lees dan mijn blog Alles over ertsmineralen via deze LINK.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Micromount mineralen

Het verzamelen van micromounts is voor velen een hobby aan zich, deze kleine doosjes met veelal prachtigemineralen zijn zeer populair. Er is een hele groep mineralenverzamelaars die zich concentreert op dit onderwerp. Omdat de mineralen kleiner zijn is er een grotere diversiteit aan soorten/zeldzaamheden. Nadeel is dat je algauw een hele goede microscoop nodig hebt om alles goed te kunnen bekijken. Een veel genoemd voordeel daar in tegen is dat ieder specimen maar een minimale ruimte inneemt. www.mineralenenfossielenkopen.nl bied altijd een prachtig aanbod aan micromounts dus sla uw slag!

Ertsmineralen

Omdat het ontzettend interessant is en omdat er vaak veel vraag naar is heb ik de categorie ertsmineralen toegevoegd. Hierin komen alle mineralen naar voren die als erts verwerkt worden voor industriële toepassingen. Het zal voor een deel overlappen met de categorie mineralen algemeen. Omdat veel specimens in beide categorieën thuis zullen horen. Wil je naast dit alles nog meer weten over ertsmineralen? Lees dan mijn blog Alles Over Ertsmineralen via deze LINk.

Wat is een mineraal?

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. www.mineralenenfossielenkopen.nl levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder