Phyllonotus pomum

3,50

Excl. BTW: 3,50

Beschikbaarheid:
2
Model:
Phyllonotus pomum

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Phyllonotus pomum / Gmelin, 1791
Vindplaats : Puerto Rico, Midden Amerika
kwaliteit : F+
Deze schelpen zijn van prima kwaliteit, misschien een paar plekjes en volgens mij wat lichter dan "normaal" het geval is.

Lengte : 5.4 tot 5.9 cm
Breedte : 3.2 tot 3.6 cm
Hoogte : 2.5 tot 2.7 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote. 
Muricidae
De muricidae zijn een zeer grote en diverse familie van marine gastropoden. Die varieren van de prachtige stekelige venuskam-murex tot kleine minderbekende soorten als de drupa’s en enkele andere generas. De geslachten in deze familie zijn zeer willekeurig. En er zijn geen twee experts die het met elkaar eens zijn, als we het hebben over de uiteindelijke taxonomische indeling. De Muricidae hebben een hoornachtig operculum (Afsluitklepje) dat bruin is van kleur.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Schelpen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae. Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag ik hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. al deze gegevens zet je thuis in een database

Gastropoda / Slakken

De naam gastropoda betekend buikpotig en refereert naar de 1e gespierde poot die alle slakken hebben om zich voort te bewegen. Daarnaast zijn het de enige weekdieren die zowel op het land als in mariene omgeving voorkomen. Zij hebben zich aangepast aan elk milieu.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder