Smaragd

3,00

Excl. BTW: 3,00

Beschikbaarheid:
29
Model:
Smaragd

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Smaragd / Var. Beril
Vindplaats : Swat, Pakistan
Hardheid : 7.5 tot 8
Chemische formule : Be3Al2(Si6O18)

Lengte : 0.5 tot 1 cm
Breedte : 0.3 tot 0.7 cm
Hoogte : 0.3 tot 0.6 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Smaragd
Het mineraal smargd is een groene variant van beril, het heeft als chemische fromule: Be3Al2(Si6O18. Niet alleen dat smaragd is ook een van de lastigste edelstenen omdat er vaak scheuren en barsten in zitten. Combineer dit met alle insluitsels en je krijgt een van de duurste edelstenen die je maar kunt bedenken in heldere vorm. Smaragd is al sinds de oudheid bekend. Alleen de oude Grieken gebruikte de naam voor elke groene edelsteen....!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ruwe Edelstenen

Wij leveren alles voor de slijper. Met een groots aanbod in ruwe edelstenen van de simpelere Carneool tot toermalijn en smaragd. Wilt u gaan slijpen en zoekt u stenen check eerst www.ibenaturalhistory.nl Voor het mooiste aanbod aan ruw materiaal.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder