Sfaleriet

3,00

Excl. BTW: 3,00

Beschikbaarheid:
22
Model:
Sfaleriet

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen nummer : Mineralen Webshop 0009 
Soort : Sfaleriet / Zinkerts
Vindplaats : Pico's de Europé, Spanje
Hardheid : 3.5 tot 4
Chemische Formule : ZnS

Lenge : 0.8 tot 2.4 cm
Breedte :  0.7 tot 1.9 cm
hoogte : 0.7 tot 1.7 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Sfaleriet
Het mineraal sfaleriet is een zinksulfiede met als chemische formule ZnS. De kleur varieert van Geel, bruin, zwart tot kleurloos en dieprood. Het behoort tot de sfaleriet-groep en is benoemd door Ernst friederich Glocker. De naam komt van het Griekse Sphaleros wat iets als verraderlijk betekend. Dit omdat de donkere sfalerieten vaak ten onrechten werden aangezien voor galeniet ook al bevatten de sfaleriet kristallen geen lood. Sfaleriet is een van de ertsmineralen voor zink.  
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ertsmineralen

Omdat het ontzettend interessant is en omdat er vaak veel vraag naar is heb ik de categorie ertsmineralen toegevoegd. Hierin komen alle mineralen naar voren die als erts worden verwerkt voor industriële toepassingen. Het zal voor een deel overlappen met de categorie mineralen algemeen. Omdat veel specimens in beide categorieën thuis zullen horen. Wil je naast dit alles nog meer weten over ertsmineralen in het algemeen? Kijk dan eens naar mijn blog over dit onderwerp, alle ertsmineralen komen aan bod en ook veel algemene informatie. Voor het blog zie deze LINK.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder