Tweekleppigen (Bivalvia)

Verfijnd zoeken
  • Bivalvia (2kleppigen)

Schelpen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.

Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag ik hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. al deze gegevens zet je thuis in een database

Bivalvia

Bivalven of simmel weg 2kleppigen zijn mollusca die 2kleppen hebben om het weekdier in het midden de beschermen tegen predatie of invloeden van stroming en andere natuurlijke/biologische invloeden.

Donax serra

Donax serra

0,75

Donax serra / Röding, 1798 Vindplaats : Swakopmund, Nammibië Verzameld : 2017 &nb.....